De werkwijze van Equivibes

We benaderen je paard vanuit een holistische visie
Tijdens behandelingen gebruik ik een combinatie van accupressuur, sportmassage, fascia-release, medical taping, aromatherapie.

Accupressuur

Dit kan je vergelijken met accupuntuur maar dan zonder naalden! We gaan manuele drukpunten zetten om de energiebanen van het lichaam te stimuleren en zo de werking van het lichaam te bevorderen. Het is dan ook erg effectief bij o.a. maagproblemen, darmstoornissen, moeilijke merrie's, stijve spieren, pijnlijke schouders etc.

Sportmassage

Hierbij ligt onze focus op het losmaken van spieren, wegwerken van spierknopen en verklevingen, afvoer van afvalstoffen, een betere doorbloeding en circulatie. Sportmassage kan werkelijk elk paard gebruiken, we gebruiken onze paarden steeds meer als atleten!

Het wordt tijd dat we ze dezelfde behandeling gaan geven, paarden leveren vaak top prestaties maar worden geacht het maar allemaal aan te kunnen. Bij sportmassage gaan we actief werken om alle afvalstoffen uit het lichaam te werken! Paarden zijn vluchtdieren dus gaan alle problemen trachten te verdoezelen en hierdoor gaan ze compensatie gedrag vertonen!

Wist je dat wij problemen vaak pas opmerken 6 weken nadat ze ontstaan zijn!  Sportmassage doet meer dan dat, doordat we de doorbloeding gaan stimuleren gaan we ook blessures voorkomen of het genezingsproces van kwetsuren versnellen! 

Fascia-release

Dit is een techniek die specifiek werkt op bindweefsel dat rondom organen, spieren, botten en gewrichten ligt. Het geeft het lichaam structuur en ondersteunt eerder genoemde lichaamsdelen..

Alles komt strak te staan; spieren verkrampen, beweging wordt gelimiteerd en je voelt je gewoon belemmerd in elke beweging die je probeert te maken. Fascia zit overal in je lichaam, dus is het van belang dat dit rekbaar en beweeglijk blijft zodat jouw paard ook optimaal kan blijven presteren.

We gaan hier voornamelijk werken op onze huid - en spier fascia, dit om verklevingen en beperkingen in bewegingen tegen te gaan of op te lossen! 

Medical taping

Hierbij gaan we tape gebruiken om zowel op spier - als fascia niveau te gaan werken! Deze techniek zorgt dat onze behandeling langer doorwerkt en helpt om de hersenen te laten voelen dat er iets structureel gewijzigd is. 

Aromatherapie

Geuren worden via het limbisch gedeelten van de hersenen (mens en dier) opgenomen. Dit wordt gecommuniceerd naar emoties of andere lichaamsstelsels. Deze opname gaat enorm snel en is bijzonder effectief. De therapie wordt door Equivibes uitsluitend toegepast met de essentiële oliën van Young living.

De oliën zijn enorm geconcentreerd en van therapeutische kwaliteit. Meer info ga je hierover terugvinden bij de rubrieken Raindrop therapie, feelings of onder de grote rubriek Young living. 

Tot slot

Elke Equivibes behandeling zal steeds op maat zijn, elk paard heeft andere problemen en we geven dan ook individueel advies. Gezien we ook de nodige kennis hebben op het vlak van gymnastiseren en hartslag training, kan het zijn dat u als klant ook huiswerk mee krijgt!